tarta owocowa z mango i brzoskwiniami

0 (0 ocen)

Ten przepis wygrzebałam z setki innych, jakie mam w szufladzie. Trochę go zmodyfikowałam. Tarta jest pachnąca, soczysta i szybko znika z talerza :-)

Składniki:

  • CIASTO : 150 g margaryny Kasi, 250 g mąki pszennej, 70 g cukru pudru, 2 żółtka, 2 łyżki zimnej wody.

    NADZIENIE : 2 mango, 3 nektarynki, słoik dżemu brzoskwiniowego, esencja pomarańczowa.

    dodatkowo : łyżka mąki ziemniaczanej

Tarta owocowa z mango i brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto zagnieść, schłodzić 20 min. w lodówce.
    schłodzonym ciastem wylepić formę do tarty. Dno ciasta oprószyć mąką ziemniaczaną.
    Następnie na dnie ciasta rozsmarowywujemy dżem brzoskwiniowy. Skrapiamy go 2 łyżeczkami esencji pomarańczowej.
    Owoce myjemy. Nektarynki razem ze skórką kroimy na cząstki . Mango obieramy ze skórki i również kroimy w cienkie plasterki. Owoce układamy na dżemie w dowolny sposób.
    Tartę pieczemy w nagrzanym piekarniku przez 40 min w 180 C

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy