Chrupiące placuszki z jabłkami i cynamonem. Bardzo dobry pomysł na obiad/deser dla dzieci. Można je podawać polane miodem syropem klonowym, z kleksem bitej śmietany czy po prostu posypane pudrem.
4.5 (146 ocen)
Porady
*Mąka kukurydziana jest bardzo zdrowa i przydatna w kuchni. Ma ogromne zastosowanie w żywieniu - szczególnie w diecie bezglutenowej. Dodatek mąki kukurydzianej wpływa nie tylko na powstanie ładnego złotego koloru, ale przede wszystkim wpływa na powstanie drobnych porów w strukturze ciasta, a tym samym na jego lekkość. W przepisie mąki są wymieszane, ale równie dobrze może to być sama mąka kukurydziana placuszki nabiorą wówczas bardziej złotego koloru i będą idealnym daniem dla osób stosujących dietę bezglutenową ** na patelni rozgrzewamy minimum 0,5- 1 cm tłuszczu - im więcej tłuszczu tym placki mniej go chłoną i są bardziej chrupkie
Komentarze