Apetyczny krupnik na skrzydełkach

4.5 (180 ocen)

  • 60 min

Taka zupę pamiętam z moich dziecięcych lat. Jest zdrowa i pożywna.

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki:
    2 skrzydełka z kurczaka
    1 kiełbasa śląska
    10dag. kaszy jęczmiennej mazurskiej
    kilka ziemniaków
    1 kostka bulionowa
    1 marchewka
    po kawałku selera i pietruszki
    1 ząbek czosnku
    zielona pietruszka (kilka gałązek)
    liść laurowy, angielskie ziele (5 ziarenek)
    sól, pieprz, jarzynka
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Apetyczny krupnik na skrzydełkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Apetyczny krupnik na skrzydełkach 1. Do garnka włożyć skrzydełka, zalać zimna wodą, posolić. W trakcie
    gotowania wyjąć łyżką zebraną szumowinę. Dodać seler, pietruszkę,
    czosnek, liść laurowy i angielskie ziele. Gotować kilka minut.
    Następnie wrzucić kaszę. Gdy kasza zacznie mięknąć do garnka
    włożyć marchewkę pocięta na kawałki, ziemniaki pokrojone w kostkę i
    kostkę bulionową. Na koniec dodać kiełbasę śląską pokrojoną w
    większe części. Wrzucić przyprawy i drobno posiekaną zieloną
    pietruszkę. Zupę gotować do miękkości marchewki i ziemniaków.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować