ANDRUT

4.5 (161 ocen)

  • 30 min

Pyszny przekładany czekoladowy wafelek.

  • 30 min

Składniki:

  • - 3 jajka
    - 2 szklanki cukru
    - 3 łyżki kakao
    - 1/4 szklanki mleka
    - 2 łyżki mąki
    - 1 margaryna Palma
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Desery

Andrut - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do rondelka dać mleko, margarynę. Jak się margaryna roztopi, dodać cukier, kakao i podgrzewać na małym ogniu ciągle mieszając. Jak już masa będzie ciepła (nie gorąca), mieszając rózgą, dodawać po trochu mąkę i po jednym jajku. Ciągle mieszać rózgą do chwili, aż masa się zagotuje. Zdjąć rondelek z ognia i odstawić do ostudzenia.
    Jak masa będzie letnia, smarować wafle, układając jeden na drugim do wyczerpania masy.
    Odstawić andruta do zimnego miejsca, nakryć deską obciążoną
    (np.2 butelkami wody mineralnej).
    Jak masa całkiem się ostudzi i stężeje, pokroić andruta na prostokątne, lub w kształcie rombu porcje.

Porady

Do masy można dodać kilka kropli aromatu do ciast.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować