1.Ciasto: białka ubijamy z cukrem, dodajemy wiórki kokosowe, mak i proszek.
Delikatnie mieszamy. Wlewamy do wyłożonej pergaminem formy (25x40 cm). Pieczemy 15 minut w 180 °C.
2.Czerwone galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach wrzącej wody, a cytrynowe w szklance. Odstawiamy. Budyń mieszamy z 1/3 szklanki mleka i żółtkami. Resztę mleka zagotowujemy, wlewamy budyń. Chwilę gotujemy, mieszając. Studzimy. Masło ucieramy, dodając porcjami budyń i tężejącą
galaretkę cytrynową.
3.Ananasa osączamy, kroimy w małą kostkę. Na ciasto wykładamy połowę masy budyniowej, ananasy, przykrywamy resztą masy. Wykładamy delicje. Zalewamy tężejącymi czerwonymi galaretkami. Wstawiamy do lodówki do stężenia.
Komentarze