To danie poznałam dopiero na Opolszczyźnie u rodziny mojego męża. Jest szybkie i bardzo smaczne.

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
    około 0,5 kg kiełbasy
    kawałek świeżego chrzanu
    tarty chrzan ze słoika
    łyżka oleju
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Jajko

Alleluja - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka obieramy ze skorupek i kroimy na 4.
    Kiełbaskę kroimy w długie grubsze plasterki, połowę z nich przekrawamy na pół.
  • alleluja 2. W rondlu bądź na patelni rozgrzewamy olej. Dodajemy kiełbaskę i chwilę smażymy. Świeży chrzan obieramy i ścieramy na tarce bezpośrednio do smażonej kiełbasy. Smażymy przez około 5 minut.
  • alleluja 3. Do smażonej kiełbaski z chrzanem dodajemy jajka smażymy około 10 minut.
    Podajemy na talerzach z chrzanem ze słoika.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan Jajka Kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować