Adżapsandali

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Ragout z bakłażanem i warzywami - duszone warzywa z przyprawami i zieleniną smakują wspaniale!!!

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - bakłażan średni: 2 sztuki
    - cukinia średnia: 1 sztuka
    - cebula duża: 1 sztuka
    - marchewka średnia: 2 sztuki
    - por - biała część: 1 sztuka
    - pomidory średniej wielkości: 3 sztuki
    - pietruszka natka: 1 pęczek
    - czosnek: 3 ząbki
    - papryczka chilli: 0.5 łyżeczki
    - kostka rosołowa wołowa: 1 sztuka
    - olej: 3 łyżki
    - sól i pieprz: 2 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Adżapsandali - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Adżapsandali 1. Marchewkę umyć i pokroić w plasterki,cebulę oczyścić i pokroić w półplasterki.W głębokim naczyniu rozgrzać olej,wyłożyć marchewkę i cebulę - smażyć,czas od czasu mieszając,10min.
  • Adżapsandali 2. Bakłażany i cukinię umyć,pokroić na plastry,oprószyć solą i pozostawić na 15min.,osuszyć i włożyć do marchewki z cebulą,delikatnie wymieszać,smażyć 10min.
  • Adżapsandali 3. Kostkę wołową rozpuścić w 500ml wrzątku,wlać do bakłażanów - dusić 10min,dodać por pokrojony w plasterki,posypać solą i pieprzem.delikatnie wymieszać - dusić na wolnym ogniu 5min.
  • Adżapsandali 4. Pomidory umyć i pokroić w ćwiartki,włożyć do warzyw,dodać drobno pokrojony czosnek - dusić jeszcze 5min.Pietruszkę posiekać i posypać gotowe danie.Adżapsandali podawać w naczyniu w którym się dusiło.
    SMACZNEGO!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gruzińska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować