1.Marchewkę umyć i pokroić w plasterki,cebulę oczyścić i pokroić w półplasterki.W głębokim naczyniu rozgrzać olej,wyłożyć marchewkę i cebulę - smażyć,czas od czasu mieszając,10min.
2.Bakłażany i cukinię umyć,pokroić na plastry,oprószyć solą i pozostawić na 15min.,osuszyć i włożyć do marchewki z cebulą,delikatnie wymieszać,smażyć 10min.
3.Kostkę wołową rozpuścić w 500ml wrzątku,wlać do bakłażanów - dusić 10min,dodać por pokrojony w plasterki,posypać solą i pieprzem.delikatnie wymieszać - dusić na wolnym ogniu 5min.
4.Pomidory umyć i pokroić w ćwiartki,włożyć do warzyw,dodać drobno pokrojony czosnek - dusić jeszcze 5min.Pietruszkę posiekać i posypać gotowe danie.Adżapsandali podawać w naczyniu w którym się dusiło.
SMACZNEGO!!!
Komentarze