A'la tureckie kofty z wieprzowiny

4.5 (147 ocen)

Mój mąż bardzo lubi tureckie kebaby, dlatego dla odmiany zamiast kupować postanowiłam sama zrobić w domu.Mięso wyszło pyszne, pikantne i pełne aromatów. Ponieważ nie każdy przepada za wołowiną czy tym bardziej baraniną kotleciki zrobiłam z wieprzowiny.

Składniki:

  • 1 kg mielonego mięsa z łopatki
    kilka listków świeżej mięty
    1 łyżeczka kminu rzymskiego
    1 łyżeczka kolendry
    2 łyżeczki przyprawy do cevapcici
    2 łyżeczki przecieru pomidorowego
    2 cebule
    2 papryczki chili
    2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
    sól morska
    1 łyżka oleju
    2/3 szkl. wody

    ponad to :
    patyczki do szaszłyków
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

A'la tureckie kofty z wieprzowiny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miętę, cebulę i papryczki posiekać, dodać do mięsa. Dolać wodę, dodać przyprawy i wyrobić na jednolita masę. Odstawić do lodówki na 24h.
  • 2. Formować wałeczki i nabijać je na patyczki do szaszłyków. Grilla posmarować olejem i piec kofty ze wszystkich stron.Podawać z sosem tzatziki.Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

4.49 (170 ocen)

Opublikowany w Magazynie
kofty

4.5 (191 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Greckie Kofty.

To może cię zainteresować