A'LA RISOTTO SZPINAKOWE

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Świetny dodatek do grillowanej piersi z kurczaka lub smażonej ryby.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ryż paraboliczny: 20 dekagramów
    - mrożonego szpinaku w liściach (w sezonie oczywiście świeży): 0.5 kilograma
    - czosnek: 4 ząbki
    - oliwa z oliwek: 4 łyżki
    - zielone pesto (opcjonalnie_: 2 łyżki
    - sól do smaku: 1 sztuka

A'la risotto szpinakowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić suchy ryż i delikatnie podsmażyć go.
  • 2. Dodać szpinak (można go wcześniej rozmrozić, ja wrzuciłam bezpośrednio z woreczka) i roztarty z solą czosnek, wymieszać i dusić pod przykryciem do miękkości ryżu. Od czasu do czasu należy tylko zamieszać i ewentualnie podlać wodą.
  • 3. Przed podaniem dodać pesto.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy