A'la potrawka z wieprzowiną

4.48 (143 ocen)

Banalnie proste w przygotowaniu danie a smakuje rewelacyjnie :)

Składniki:

  • 300g ładnej mięsistej karkówki wieprzowej
    5 większych pieczarek
    1/2 cebuli
    150g fasoli czerwonej konserwowej z puszki (po odsączeniu)
    2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
    olej do smażenia
    posiekana natka pietruszki ok. 2-3 łyżki
    Przyprawy wg.uznania
    sos sojowy ciemny,papryka czerwona słodka w proszku,curry,pieprz świeżo mielony,sól
Wystaw ocenę:

4.48 (143 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

A'la potrawka z wieprzowiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • smażymy 1. Umyte i osuszone mięso kroimy w cienkie paski,cebulę w pół krążki a pieczarki na grubsze części.
    Na głębszej patelni rozgrzewamy olej,wrzucamy mięso,cebulę i pieczarki.Doprawiamy (delikatnie solą) sosem sojowym,curry,papryką i świeżo zmielonym pieprzem. Mieszając smażymy wszystko razem około 10 minut.
  • dusimy 2. Następnie zalewamy całość przegotowaną wodą (tyle aby mięso było przykryte) ,doprawiamy sobie jeszcze sosem sojowym i curry.Przykrywamy pokrywką i dusimy na małym ogniu do miękkości mięsa.
  • końcowy etap 3. Jak mięso jest miękkie dodajemy fasolę i posiekaną natkę pietruszki-mieszamy.
    Na koniec zagęszczamy mąką ziemniaczaną rozrobioną w niewielkiej iości wody i gotowe.
    Podajemy od razu po przygotowaniu np. z ryżem i surówką/sałatą czy ogórkiem
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Karkówka Pieczarki Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować