A'la potrawka z wieprzowiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Umyte i osuszone mięso kroimy w cienkie paski,cebulę w pół krążki a pieczarki na grubsze części.
Na głębszej patelni rozgrzewamy olej,wrzucamy mięso,cebulę i pieczarki.Doprawiamy (delikatnie solą) sosem sojowym,curry,papryką i świeżo zmielonym pieprzem. Mieszając smażymy wszystko razem około 10 minut.
2.Następnie zalewamy całość przegotowaną wodą (tyle aby mięso było przykryte) ,doprawiamy sobie jeszcze sosem sojowym i curry.Przykrywamy pokrywką i dusimy na małym ogniu do miękkości mięsa.
3.Jak mięso jest miękkie dodajemy fasolę i posiekaną natkę pietruszki-mieszamy.
Na koniec zagęszczamy mąką ziemniaczaną rozrobioną w niewielkiej iości wody i gotowe.
Podajemy od razu po przygotowaniu np. z ryżem i surówką/sałatą czy ogórkiem
Smacznego :)
Komentarze