A'la bigos z młodej kapusty

4.5 (157 ocen)

Podajemy z makaronem bądź lanymi kluskami.

Składniki:

  • 1 główka młodej kapusty
    1 pęczek koperku
    pętko kiełbasy - ok.300-400g
    1 spora cebula
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

A'la bigos z młodej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Główkę myjemy osuszamy i szatkujemy. Wrzucamy do garnka zalewamy wodą i delikatnie solimy, gotujemy do momentu aż kapusta zmięknie (ok.40 min). Odlewamy wodę spod kapusty.
  • 2. Kiełbaskę kroimy w grubszą kostkę, cebulę obieramy i także kroimy w kostkę.
    Cebulę i kiełbasę przesmażamy na patelni.
  • 3. Przesmażoną kiełbasę z cebulą dodajemy do kapusty i mieszamy, delikatnie solimy i pieprzymy. Koperek siekamy drobno dodajemy do "bigosu" Mieszamy
  • 4. Podajemy z kluskami lanymi bądź makaronem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Młoda kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować