Żytnie muffinki jagodowo-bananowe

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób

Biała mąka+biały cukier=biała śmierć. Ten, kto dba o zdrowie unika potraw z tymi składnikami, a więc odmawia sobie słodkich przyjemności. Teraz nie musi, ponieważ proponuję coś słodkiego i zdrowego!

  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 300 g mąki żytniej razowej
    1/4 szkl. miodu bądź syropu z agawy
    0,5 szkl. oleju
    0,5 szkl. mleka
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    0,5 łyżeczki sody
    cukier waniliowy
    1 banan
    0,5 szkl. jagód świeżych bądź takich w syropie
    1 łyżka kakao bądź karobu
    1 jajko
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Muffinki

Żytnie muffinki jagodowo-bananowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki wymieszać 'byle jak' - o to właśnie chodzi w muffinkach by nie były dobrze wymieszane. Następnie dodać rozgniecionego banana i jagody. U mnie po dodaniu soku z jagód ciasto nabrało koloru sino-burego, słowem brzydkiego. Żeby je uratować dodałam łyżkę karobu (zdrowsza roślinna wersja kakao) Ciasto wlać do foremek muffinkowych, piec ok. 20-25 min. w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować