Żurek z kiełbaską i chrzanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.DO WODY WKŁADAMY WŁOSZCZYZNĘ ,ŻEBERKA I GOTUJEMY WYWAR. NASTĘPNIE WKŁADAMY KIEŁBASKĘ KTÓRA MA SIĘ ZAGOTOWAĆ A NASTĘPNIE NALEŻY JĄ WYCIAGNĄĆ. BOCZEK I CEBULĘ KROIMY W DROBNĄ KOSTKĘ I PODSMAŻAMY OSOBNO NA PATELNI. Z WYWARU WYCIĄGAMY WARZYWA I DODAJEMY PODSMAŻONY BOCZEK I CEBULKĘ. WLEWAMY ZAKWAS. DODAJEMY SÓL, PIEPRZ I DUŻĄ ILOŚĆ MAJERANKU. KIEŁBASKĘ KROIMY W GRUBSZE PLASTRY I LEKKO PODSMAŻAMY NA PATELNI. WRZUCAMY DO ŻURKU. DODAJEMY PRZECIŚNIĘTY CZOSNEK. ŚMIETANĘ MIESZAMY Z CHRZANEM I NA KONIEC DODAJEMY DO CAŁOŚCI. JAJKA GOTUJEMY NA TWARDO.
Komentarze