ŻUREK Z KIEŁBASKĄ I CHRZANEM

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

PYSZNY ŻUREK NA RÓŻNE OKAZJE

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • WŁOSZCZYZNA, 0,5L ZAKWASU, 4 BIAŁE KIEŁBASKI, 1 DUŻA CEBULA, 20DAG BOCZKU, MAŁY PŁAT ŻEBEREK, 3 ŁYŻKI ŚMIETANY 18%, ŁYŻKA CHRZANU, MAJERANEK, SÓL, PIEPRZ, 2 ZĄBKI CZOSNKU, JAJKA

Żurek z kiełbaską i chrzanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. DO WODY WKŁADAMY WŁOSZCZYZNĘ ,ŻEBERKA I GOTUJEMY WYWAR. NASTĘPNIE WKŁADAMY KIEŁBASKĘ KTÓRA MA SIĘ ZAGOTOWAĆ A NASTĘPNIE NALEŻY JĄ WYCIAGNĄĆ. BOCZEK I CEBULĘ KROIMY W DROBNĄ KOSTKĘ I PODSMAŻAMY OSOBNO NA PATELNI. Z WYWARU WYCIĄGAMY WARZYWA I DODAJEMY PODSMAŻONY BOCZEK I CEBULKĘ. WLEWAMY ZAKWAS. DODAJEMY SÓL, PIEPRZ I DUŻĄ ILOŚĆ MAJERANKU. KIEŁBASKĘ KROIMY W GRUBSZE PLASTRY I LEKKO PODSMAŻAMY NA PATELNI. WRZUCAMY DO ŻURKU. DODAJEMY PRZECIŚNIĘTY CZOSNEK. ŚMIETANĘ MIESZAMY Z CHRZANEM I NA KONIEC DODAJEMY DO CAŁOŚCI. JAJKA GOTUJEMY NA TWARDO.

Porady

MAJERANEK DOBRZE JEST ROZETRZEĆ W DŁONI

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy