Żurek z jajkiem

0 (0 ocen)

  • 45 min

Moja wersja żurku jest bardzo prosta i ucieszy początkujących kulinarnie w kuchni...

  • 45 min

Składniki:

  • 2,5 litra wody
    garść suszonych grzybów ( obgotować w wodzie, żeby zmiękły)
    0,5 litra zaczynu żurkowego ( kupiony w piekarni)
    2 ząbki czosnku
    1 marchew
    1 mała pietruszka
    jajka
    przyprawy : Vegeta, kostka rosołowa bulion warzywny, pieprz

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Żurek z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Żurek 1. Do wody daje przyprawy, następnie obrane warzywa i pokrojone w talarki oraz podgotowane grzyby.
    Jajka ugotować w osolonej wodzie oddzielnie na twardo ostudzone kroimy na ćwiartki.
    Do gotującego się wywaru zupy dajemy ząbki czosnku (ja siekam w drobną kostkę) i zaczyn żurkowy zagotować wszystko i doprawić według uznania Vegetą/ pieprzem.
    Można dać posiekaną natkę pietruszki.

Porady

W zależności jak bardzo chcemy mieć gęstą zupę to można jeszcze podbić mąką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować