Zupa "Zielono mi"

0 (0 ocen)

Pyszna, lekka, dietetyczna zupka z wiosennych warzyw

Składniki:

  • - mała główka młodej kapusty
    - pęczek szparagów
    - ziemniaki - według uznania
    - 2 marchewki
    - fenkuł
    - średnia cukinia
    - pęczek świeżego koperku
    - seler naciowy
    - sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa "zielono mi" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę drobno siekamy. Ziemniaki kroimy w kosteczkę. Cukinię myjemy dokładnie i kroimy w półplasterki, Fenkuł siekamy. Marchew kroimy w plasterki. Seler naciowy kroimy w plasterki. Szparagi obieramy i tniemy w kawałeczki. Zalewamy wszystko wodą i gotujemy do miękkości. Na koniec doprawiamy do smaku i dodajemy posiekany koperek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Młoda kapusta Szparagi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować