Zupa ziemniaczano - selerowa

0 (0 ocen)

Doprawiona curry.

Składniki:

  • 8 średnich ziemniaków
    1 średni seler
    2 średnie cebule białe
    1 ząbek czosnku
    2 łyżki posiekanego koperku
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    2 łyżki oleju
    4 łyżki śmietany 12%
    2 łyżeczki mąki pszennej
    4 szklanki bulionu warzywnego
    1/3 szklanki wody
    1 łyżka curry
    pieprz cytrynowy do smaku
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Curry

Zupa ziemniaczano - selerowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa ziemniaczano - selerowa 1. Cebule i czosnek posiekać, przełożyć do garnka z rozgrzanym olejem, oprószyć curry - smażyć 5 min, mieszjąc.
  • Zupa ziemniaczano - selerowa 2. Ziemniaki i seler obrać, pokroić w kostkę takiej samej wielkości. Warzywa dołożyć do garnka, całość zalać bulionem, dodać koperek i natkę pietruszki. Doprowadzić do wrzenia - gotować 15 - 20 min. Wodę, śmietanę i mąkę dokładnie wymieszać - zawiesinę wlać do zupy. Całość doprowadzić do wrzenia i chwilę gotować. Zupę doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Natka pietruszki Pieprz Seler Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować