Zupa ziemniaczana po Świdnicku z pomidorami, pieczarkami oraz wędliną

0 (0 ocen)

Zupa ziemniaczana z pomidorami, pieczarkami oraz wędliną..

Składniki:

  • · wywar warzywny 1,5 L
    · ziemniaki 4-5 szt
    · pomidory 2 szt
    · pieczarki 6 szt
    · tłuszcz
    · śmietana 18 proc 1/2 szkl
    · wędlina 10 dag
    · żółtko jaja 1 szt
    · natka pietruszki
    · sól
    · czarny pieprz mielony
    · majeranek
    · przyprawa do zup

Zupa ziemniaczana po świdnicku z pomidorami, pieczarkami oraz wędliną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki umyć. Obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, zalać wywarem, ugotować. Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skórki, pokrajać w cząstki. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, usmażyć, połączyć z ziemniakami, śmietaną, wędlina pokrajaną w paseczki oraz pomidorami, chwile pogotować. Następnie lekko przestudzić, wymieszać z żółtkiem i posiekaną natką pietruszki, doprawić do smaku.

Komentarze

Podobne przepisy