Zupa ze szpinakiem i wołowiną

0 (0 ocen)

  • 60 min

Prosta, pyszna i delikatna zupa z wołowiną, szpinakiem i marchewką z subtelną nutką cynamonu zaskoczy nie jednego swoim smakiem - polecam ;)

  • 60 min

Składniki:

  • 300 gram wołowiny bez kości ( np. udźca lub dolnej zrazowej )
    2 marchewki
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    ½ papryczki chilli
    2 pomidory
    100 gram szpinaku
    ½ szklanki ryżu
    ¼ łyżeczki cynamonu
    Sól, pieprz,
    Oliwa, woda
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa ze szpinakiem i wołowiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wołowinę myjemy, osuszamy i kroimy w cienkie plasterki. Na odrobinie oliwy ( najlepiej w garnku w którym będziemy gotować zupę )przesmażamy na złoty kolor posiekaną w drobną kostkę cebulę, czosnek i pokrojoną w plasterki marchewkę. Do przesmażonych warzyw dodajemy pokrojoną wołowinę i smażymy wszystko razem około 10 minut, aż wołowina ładnie się zarumieni. Mięso i warzywa zalewamy wodą ( tyle aby przykryła wszystko ) i gotujemy na wolnym ogniu około 45 minut.

    Po tym czasie dodajemy obrane za skórki i pozbawione gniazd nasiennych pomidory i gotujemy jeszcze 10 minut ( jeśli jest konieczność dolewamy wody około 1,5 szklanki ).

    Ryż płuczemy i opłukany dodajemy do zupy, gotujemy 12 minut, po tym czasie dodajemy umyty szpinak i doprawiamy zupę do smaku solą, pieprzem i odrobiną cynamonu. Gotujemy do momentu aż ryż będzie miękki – około 5 minut.

    Zupę serwujemy posypaną zieloną pietruszką – smacznego : )
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować