Zupa ze szparagami i dorszem

0 (0 ocen)

Lekka i aromatyczna :)

Składniki:

  • 2 kawałki dorsza
    250 g zielonych szparagów
    2 duże ziemniaki
    marchewka, pietruszka, kawałek selera, gałązka lubczyku
    1/2 szklanki jogurtu lub śmietany
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Filet z dorsza

Zupa ze szparagami i dorszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gotująca się zupa 1. Warzywa zalewamy wodą, dodajemy pokrojone ziemniaki, solimy i gotujemy aż ziemniaki zmiękną. Szparagi łamiemy i wyrzucamy zdrewniałe końcówki. Resztę kroimy na plasterki, główki odkładamy. Wkładamy rybę i kiedy będzie ugotowana, po około 5 minutach wyjmujemy ją na talerz i dzielimy na mniejsze kawałki. Wsypujemy pokrojone szparagi, a po 5 minutach rybę i główki szparagów. Zagotowujemy, doprawiamy do smaku i po 2-3 minutach wyłączamy. Wlewamy jogurt, mieszamy i gotowe. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szparagi Zielone szparagi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Gotowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować