Zupa z żółtych warzyw z kaszą jaglaną

0 (0 ocen)

Pożywna, przypominająca o słońcu zupa z fasolki szparagowej, kukurydzy z kaszą jaglaną.Powinna być jeszcze żółta papryka, ale niestety zabrakło.

Składniki:

  • 1,5 l bulionu warzywnego lub drobiowego
    2 duże garści mrożonej fasolki połamanej na pół
    Pół szklanki kukurydzy
    1 saszetka kaszy jaglanej
    Pietruszka, koperek do posypania
    Sól, pieprz, pół łyżeczki kurkumy (dla lepszego koloru - można pominąć).

Zupa z żółtych warzyw z kaszą jaglaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Bulion zagotowujemy, wrzucamy fasolkę.
    2. Kaszę jaglaną gotujemy osobno (według instrukcji na opakowaniu) lub wrzucamy do gotującego się bulionu. Ja wrzuciłam do bulionu dzięki czemu kasza pęczniejąc zagęściła mi zupę.
    3. Dodajemy kukurydzę, przyprawiamy do smaku. Dodajemy posiekaną pietruszkę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy