Zupa z wiśni

4.5 (190 ocen)

  • 30 min

Lekko zmodyfikowany przepis babci. Zupa jest bardzo pyszna i ma ciekawą konsystencję

  • 30 min

Składniki:

  • - 400 g mrożonych lub świeżych
    - 50 g makaronu świderki
    - 1 budyń wiśniowy
    - do 1 l wody
    -cukier
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z wiśni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wiśnie wrzucamy do garnka, zalewany wodą i zagotowujemy, dodajemy cukier. Gdy owoce zmiękną dodajemy makaron.
    Całość gotujemy jeszcze chwilkę.
  • 2. W między czasie w 100 ml wody rozpuszczamy budyń i zaciągamy nim zupę

Porady

Wiśnie świeże możemy zastąpić kompotem z wiśni(Dodajemy wtedy proporcjonalnie mniej wody) a makaron kluskami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować