Zupa z rabarbaru

4.5 (182 ocen)

  • 60 min

Wspaniała na letnie dni.

  • 60 min

Składniki:

  • rabarbar 25 dag
    śmietana 1 szklanka
    żółtko 1
    mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
    cukier
    sok z cytryny
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z rabarbaru - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Krojenie rabarbaru na zupę. 1. Rabarbar umyć i nie obierając pokroić w kawałki, zagotować (wcześniej można sparzyć wrzątkiem).
  • Przecieranie rabarbaru przez sito. 2. Rozgotowany przetrzeć przez sito, osłodzić cukrem.
  • Mieszanie mąki ze śmietaną i żółtkiem. 3. Dodać sok z cytryny do smaku. Znowu zagotować, zaprawić śmietaną z łyżeczką mąki ziemniaczanej i surowym żółtkiem.
    Jako dodatek podaje się słodkie grzanki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować