Zupa z pieczonych bakłażanów

0 (0 ocen)

Pyszna , zdrowa zupa , która zasmakuje także dzieciom .Moja Córcia upomniała się o dokładkę .

Składniki:

  • 2 bakłażany

    2 marchewki

    4 łyżki oliy z oliwek

    1 l bulionu drobiowo - wołowego

    1 puszka pomidorów krojonych

    1 łyżeczka domowej vegety

    1 łyżeczka ziół prowansalskich

    1/2 łyżeczki granulowanego czosnku

    świeżo mielona sól himalajska

    świeżo mielona papryczka chili

    3 łyżki śmietany 18%

Zupa z pieczonych bakłażanów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bakłażana i marchew obrać , umyć , przekroić na pół .

    Ułożyć w naczyniu żaroodpornym , bakłażana polać oliwą z oliwek .

    Piec 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni .

    Zalać bulionem , dodać pomidory krojone i gotować 5 minut .

    Doprawić vegetą , ziołami prowansalskimi , czosnkiem , solą i papryczką chili .

    Zupę zdjąć z ognia , dodać śmietanę .

    Całość zmiksować za pomocą blendera .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy