Zupa z porów z pulpecikami

4.5 (146 ocen)

  • 1 godz. 10 min

...

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 400 g łopatki wieprzowej
    1 jajko
    1 łyżka bułki tartej
    4 duże pory
    5 szklanek bulionu warzywnego
    1 pęczek natki pietruszki
    liść laurowy
    kilka ziaren ziela angielskiego
    1 łyżka masła
    1 łyżka oliwy z oliwek
    sól ,pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z porów z pulpecikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa z porów z pulpecikami 2 1. Pory pokroić w talarki , podsmażyć na rozgrzanym oleju z masłem.
  • Zupa z porów z pulpecikami 3 2. Zalać gorącym bulionem warzywnym , wrzucić liść laurowy i ziele angielskie , dodać pieprz i sól do smaku. Gotować 30 min.

    Mięso wyrobić z jajkiem , bułką tartą , połową posiekanej natki , solą i pieprzem.
  • Zupa z porów z pulpecikami 4 3. Uformować małe kulki . W połowie gotowania wrzucić je do zupy , zamieszać całość i gotować dalej.

    Ugotowaną zupę doprawić solą i pieprzem do smaku. Przed podaniem posypać resztą siekanej natki pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować