Zupa z serków topionych z pulpetami

4.5 (169 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Bardzo prosta w przygotowaniu.

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ziołowe serki topione: 6 sztuk
    - mięso mielone wieprzowe: 0.5 kilograma
    - ząbek czosnku: 2 sztuki
    - groszek konserwowy-puszka: 1 sztuka
    - mała cebula: 1 sztuka
    - kostka rosołowa warzywna: 2 sztuki
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Zupy Pulpety

Zupa z serków topionych z pulpetami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 5 litrów wody zagotowujemy z kostkami rosołowymi,dodajemy pokrojone serki,gotujemy.Cebulę drobno siekamy i dodajemy do mięsa mielonego,doprawiamy do smaku i formujenmy pulpety wielkości orzecha włoskiego.Pulpety dodajemy do zupy i gotujemy do miękkości.Pod koniec gotowania dodajemy posiekane ząbki czosnku i groszek konserwowy.Doprawiamy według uznania.
  • 2. Im więcej serków dodamy tym zupa będzie gęstsza.Zupę można zrobić z serków o dowolnym smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Groszek konserwowy Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki Impreza Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować