Mniami! Mniami!Jeśli nie lubicie stać długo przy garach, polecam tę oto banalną i szybką w wykonaniu zupę.Dodać duużo zieleniny, groszku ptysiowego/grzanek.
Zupa z serków topionych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę obrać, drobniutko posiekać, przełożyć na patelnię.
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i dodać do cebuli. Całość ładnie podrumienić.
Bulion zagotować, dodać pokrojone na mniejsze kawałki serki topione.
Mieszać, aż serki się rozpuszczą. Dodać cebulę i czosnek.
Gotować 5 min. Doprawić solą i pieprzem (choć moja wersja tego wcale nie potrzebowała).
Przed podaniem posypać natką pietruszki.
Smacznego!
PS. Jeśli ktoś nie lubi cebuli w zupie, może spróbować ją zblendować
Komentarze