Zupa z serków topionych.

5 (198 ocen)

  • 60 min

Zupka gotowa w godzinkę,kremowa i bardzo smaczna.

  • 60 min

Składniki:

  • 2 serki topione kremowe(każdy po 10 dag)
    2 marchewki
    2 pietruszki
    1 por
    sól,pieprz
    łyżka posiekanego koperku(suszonego,świeżego ,mrożonego)
    1 skrzydełko
    pół szklanki śmietany 12 %
    1 łyżka mąki pszennej
Wystaw ocenę:

5 (198 ocen)

Zobacz również:

Zupy Ser

Zupa z serków topionych. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełko umyć,zalać zimną wodą i ugotować do miękkości,wyjąć a wywar przecedzić
  • 2. Marchewki ,pietruszkę i por oczyścić,umyć.Pietruszki i marchewki pokroić w słupki ,a por w półplasterki.Przełożyć do przecedzonego wywaru i gotować do miękkości.
  • 3. Serki topione rozpuścić w ciepłej wodzie ,dodać śmietanę i mąkę ,dokładnie wymieszać.Wlać do miękkich warzyw,zagotować,dodać koperek i przyprawić solą i pieprzem.

Porady

Zupę podajemy z osobno ugotowanym ryżem lub makaronem. Zupę możemy ugotować na bulionie z kostki.Z przepisu wychodzi około półtora litra zupy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować