Zupa z natki rzodkiewki z grillowanymi bitkami i jajkiem

0 (0 ocen)

  • 40 min

tanio i smacznie

  • 40 min

Składniki:

  • duża garść natki rzodkiewki
    wywar wołowy ok 1 litr
    kilka młodych ziemniaków
    pół marchewki
    1 cebula
    sól
    pieprz
    majeranek
    bazylia
    mięta
    2-3 łyżki śmietany
    jajka na twardo
    200 g wieprzowiny z łopatki

Zupa z natki rzodkiewki z grillowanymi bitkami i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Nastawić w garnku wywar, dodać obrane i pokrojone ziemniaki i marchewkę oraz cebulę. Zagotować, Następnie dodać umyte i pokrojone liście rzodkiewki, Dotować aż warzywa będą miękkie. Zupę zmiksować przy pomocy blendera, zabielić śmietaną.
    Mięso pokroić na plastry, rozbić młotkiem jak na schabowe i dobrze wypiec na grillu lub patelni grillowej. Pokroić w kostkę.
    Do zupy na talerz podawać rozkrojone jajko i łyżkę pokrojonego mięsa.
    Można posypać ziarnami i pokropić oliwą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy