ZUPA Z MROŻONYCH WARZYW I MIĘSA

5 (184 ocen)

  • 30 min

Bardzo szybka i pyszna zupa warzywna.

  • 30 min

Składniki:

  • -2 op. mrożonych warzyw-po 450 g.
    -500 g. filetów z kury
    -2 łyżki tłuszczu do smażenia
    -150 ml. gęstej śmietany
    -2 łyżki zasmażki z mąki, lub zupy fasolowej w proszku
    -sól, pieprz,maggi w płynie
    -ok.2 l.wody
Wystaw ocenę:

5 (184 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z mrożonych warzyw i mięsa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki 1. Składniki na zupę.
  • mięso 2. Wlać do garnka wodę i zagotować.Mięso pokroić, przyprawić i podsmażyć.
  • zupa 3. Mięso przełożyć do wrzątku i pogotować z 5 min.
    Dopiero dodać warzywa i gotować ok.10 min.
    Zupę zabielić śmietaną z zasmażką. Zagotować, przyprawić i podawać z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować