Zupa z młodej kapusty i klopsikami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Bardzo smaczna zupa z młodej kapusty i klopsami.

  • 60 min

Składniki:

  • młoda kapusta 2 szt.
    ziemniaki 3 szt.
    marchew 1 szt.
    mielone mięs wieprzowe 50 dag
    woda 2,5 l
    ziele angielskie 4 szt.
    liść laurowy 3 szt.
    natka pietruszki
    koper
    1 stołowa łyżka domowej kostki rosołowej
    sól
    pieprz
    mała łyżeczka płaska czerwonej słodkiej papryki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z młodej kapusty i klopsikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka z 2,5 litra wody wrzucamy pokrojoną w kostkę marchew i 1 łyżkę domowej kostki rosołowej. Gdy woda zacznie się gotować wrzucamy do garnka pokrojone w kostkę ziemniaki, gotujemy do miękkości ziemniaków. W między czasie kroimy kapustę i natkę pietruszki i koper oraz z farszu mięsnego formujemy małe klopsy. Gdy ziemniaki są miękkie do garnka wkładamy pokrojoną kapustę, pietruszkę i koper. Mieszamy wszystkie składniki w garnku, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką. Na wierzch układamy klopsy i przykrywamy garnek, gotujemy na małym ogniu 5 minut i po 5 minutach obracamy na drugą stronę klopsy i gotujemy kolejne 5 minut. Jeszcze raz próbujemy smak zupy i kończymy gotowanie. Jak ktoś lubi, to do wlanej do talerza zupy może dodać łyżkę śmietany.
    Smacznego!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować