Pyszna, zdrowa, lekka zupa. Dodatek jajek i grzanek sprawia, że po jej zjedzeniu poczujemy się syci.
20 min
Składniki:
3-4 porcje
1 cebula
1 łyżka masła
100 g młodego szpinaku
100 g rukoli
½ pęczka botwinki (same liście)
3 szkl. bulionu z kury lub warzywnego
natka pietruszki
3 łyżki śmietany 18%
3-4 jajka na twardo
grzanki
Zupa z młodego szpinaku i rukoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę posiekać w półplasterki i poddusić na maśle. Wlać bulion i gotować 5 minut. Wsypać szpinak, rukolę i botwinkę i gotować kolejne 5 minut.
Zdjąć z palnika, zmiksować, dodać śmietanę, posypać natką pietruszki i wymieszać. Podawać z jajkiem na twardo i grzankami z pszennej bułki.
Komentarze