Zupa z łososia z nutką Orientu.

0 (0 ocen)

Extra zupa na specjalne okazje - dla smakoszy okazja jest codziennie

Składniki:

  • Składniki :
    3 szt. grzyby chińskie
    30 dkg. filet z łososia
    2 szt. marchewka
    2 szt. pietruszka korzeń
    1/2 selera korzeń
    2 cebule
    1 cytryna
    garść makaronu chińskiego ryżowego nitki
    liść laurowy
    ziele angielskie
    pieprz świeżo mielony
    bulion rybny, ew. warzywny
    oliwa i masło do smażenia
    pietruszka natka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z łososia z nutką orientu. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sposób przygotowania:

    Najlepszy jest wywar z ugotowanego łososia (kręgosłup, głowa ) ugotowany z warzywami na wolnym ogniu i przecedzony, ale można również zrobić zupę na bulionie rybnym albo warzywnym.
    Namoczyć grzyby chińskie. Jak się otworzą, pokroić w cienkie paseczki. Filet z łososia pokroić w kostkę i skropić sokiem z jednej cytryny, odstawić do lodówki. Marchew, pietruszkę, seler pokroić a'la julienne ( na zapałkę),cebulę w talarki. Warzywa przesmażyć krótko na maśle z dodatkiem dobrej oliwy.( wtedy masło się nie pali).Tak samo z cebulą, zeszklić. Do gotującego się wywaru(około 1,5 litra) dodać pokrojone grzyby, warzywa i cebulę. Pogotować 5 minut. Wyjąć liść laurowy i jak się uda ziele angielskie z bulionu. Dodać pokrojonego łososia, następne 5 minut i na koniec chiński makaron ryżowy 3 minuty. Dodać świeżo zmielony pieprz. Uważać na sól, jest w bulionie (chyba że gotujemy wywar, wtedy osolić).Wlać na talerze, posypać natką. SmaczneGo.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować