Zupa z owoców morza na wschodnią nutę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Marynujemy owoce morza - w miseczce wymieszałam kostkę rosołową z 2 łyżkami oliwy, łyżeczką przyprawy curry i szczyptą chilli. W tej mieszance zamarynowałam owoce morza.
2.W głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy zamarynowane owoce morza,i smażymy 2 minuty cały czas mieszając. Dodajemy starce na tarce jarzynowej marchewkę i seler, wsypujemy makaron w kształcie ryżu i chwilę przesmażamy,
3.Następnie wlewamy 1,5 litra wcześniej przygotowanego rosołu dodajemy 4 łyżki sosu chilli gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 5 minut aby makaron doszedł. Wtedy wlewamy jeszcze ok. 4 łyżki mleczka kokosowego zagęścić zupę. Rozlewamy na talerze, dekorujemy jeszcze kropelkami mleczka kokosowego i małymi listkami natki pietruszki.
Komentarze