zupa z klopsikami po Bułgarsku

4.5 (173 ocen)

Przepis znalazłam w starych wycinkach. Zupka jest bardzo smaczna.

Składniki:

  • - 2 marchewki
    - kawałek selera
    - 1 cebula
    - 4 ziemniaki
    - 2 łyżki
    - 4 łyzki oleju
    - 1 łyżka koperku
    - 30 dag mięsa mielonego
    - 1 jajko
    - só, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z klopsikami po bułgarsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew, cebulę, seler obrać i pokroić w kostkę. Do garnka wlać olej i podsmazyć na nim warzywa. Wlać 6 szklanek wody i zagotować.
    Do mięsa dodać jajko, posypać solą, pieprzem i uformować kulki. Przełożyć stopniowo do zupy. Gotować 20 minut. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, przełożyć do zupy razem z ryżem. Gdy ziemniaki będą miękkie posypać koperkiem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować