Zupa z kapusty pekińskiej z papryką

5 (1 ocen)

Pyszna alternatywa dla tradycyjnego kapuśniaku .

Składniki:

  • 2 l bulionu warzywnego

    1 mała kapusta pekińska

    1 czerwona papryka

    4 ziemniaki

    2 łyżki przecieru pomidorowego

    1 łyżka soli

    1 łyżka vegety śródziemnomorskiej

    1/2 łyżeczki ostrej papryki
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z kapusty pekińskiej z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa umyć , oczyścić .

    Kapustę posiekać , czerwoną paprykę ( po usunięciu gniazd nasiennych ) i ziemniaki ( po obraniu ) pokroić w kostkę .

    Dodać do bulionu i gotować 15 minut .

    Dodać przecier pomidorowy i gotować do miękkości warzyw .

    Zupę doprawić solą , vegetą i ostrą papryką .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować