Zupa z kapusty.

0 (0 ocen)

  • 15 min

Świetna i syta zupa na obiad.

  • 15 min

Składniki:

  • duża główka kapusty
    ok. 2,5 l bulionu mięsny
    5 ząbków czosnku
    warzywa suszone
    4 liście laurowe
    5 ziarenek ziela angielskiego
    6 listków lubczyku
    łyżeczkę pieprzu w ziarenkach
    łyżka czerwonej papryki mielona
    30 dag boczku wędzonego
    4 cebule
    2 łyżki oliwy
    sól, pieprz
    2 małe kartoniki przecieru pomidorowego

Zupa z kapusty. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Poszatkować kapustę.
    Wrzucić ją do bulionu i gotować (ma tak pyrkać) przez około 20min.
  • 2. Na oliwie zeszklić pokrojone drobno cebule.
    Dodać pokrojony w kostkę boczek i smażyć aż się zarumieni.
  • zupa z kapusty 3. o 20 minutach dodajemy suszone warzywa, wszystkie przyprawy, czosnek pokrojony w plasterki, boczek z cebulą.
    Gotujemy kolejne 20minut.
    3 minuty przed końcem gotowania dodajemy przecier mieszając wszystko.

Porady

Podawajcie z koperkiem.

Komentarze

Podobne przepisy