Zupa z kapustą i brokułem

4.49 (198 ocen)

Smaczna ,delikatna zupa na obiad. Najlepiej nam smakuje w okresie wiosenno-letnim.

Składniki:

  • 500 g kapusty białej (najlepiej młodej)
    300 g brokułów
    1 marchewka
    1 czerwona papryka
    posiekany szczypiorek
    1 kostka rosołowa drobiowa
    2 łyżki masła
    sól,pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.49 (198 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z kapustą i brokułem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 
Zupa z kapustą i brokułem 1. Kostkę rosołową rozpuścić w około 1,5 l gorącej wody.Warzywa
    oczyścić,kapustę pokroić na małe kawałki,brokuł podzielić na
    różyczki,marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach,paprykę pokroić
    w kostkę. Wrzucić do bulionu,dodać masło i gotować do miękkości
    warzyw. Doprawić solą i pieprzem. Przed podaniem zupę posypać
    szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować