Zupa z kapustą włoską

4.5 (175 ocen)

  • 60 min

smaczna szybka zupa z kapustą włoską w roli głównej

  • 60 min

Składniki:

  • 2 średnie marchewki
    2 łodygi selera naciowego
    3 średnie ziemniaki
    1 mała pietruszka
    1 kawałek selera
    1 mała główka kapusty włoskiej
    2 l bulionu mięsnego
    1 pęczek koperku
    2 łyżki masła klarowanego
    1 liść laurowy
    3 ziela angielskie
    sól pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z kapustą włoską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki, marchewkę, seler i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę.
    Seler naciowy pokroić w plasterki.
    W garnku roztopić masło klarowane i zeszklić pokrojone warzywa.
    Zalać gorącym bulionem, dodać poszatkowaną kapustę, ziele angielskie i liść laurowy.
    Doprawić solą i pieprzem.
    Gotować do miękkości warzyw.
    Na końcu dodać posiekany koperek i wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować