Zupa z kalafiorem i fasolką szparagową

4.5 (163 ocen)

  • 40 min

Kolejna zupa bardzo delikatna w smaku.

  • 40 min

Składniki:

  • 2 marchewki
    1 pietruszka
    1 mały seler
    4 ziemniaki
    1 mały kalafior
    1 por (biała część)
    1 łyżka masła klarowanego
    50 g kaszy jęczmiennej
    200 g mrożonej fasolki szparagowej
    1,2 l bulionu warzywnego
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z kalafiorem i fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew, pietruszkę, pora obieramy i kroimy (struktura zależna od upodobań kulinarnych). Ziemniaki kroimy w większą kostkę. Warzywa podsmażamy na maśle, zalewamy gorącym bulionem. Gotujemy przez 10 min.

    Do zupy dodajemy mrożoną fasolkę szparagową oraz przepłukaną kaszę. Gotujemy kolejne 10 min, od czasu do czasu mieszając.

    Kalafior dzielimy na różyczki, dodajemy po upływie czasu ( 10 min ) dodania fasolki i kaszy.

    Całość doprawiamy solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować