Zupa z fasolki szparagowej po rumuńsku

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 6 osób

Kolejna zupa z fasolki ;-)

  • 45 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • · wywar warzywny 1,5 L
    · fasolka szparagowa 30 dag
    · marchew 1 szt
    · seler 1/4 szt
    · papryka czerwona 2-3 str
    · kalafior 15 dag
    · tłuszcz
    · pomidory 2 szt
    · mąka pszenna 1-2 łyżki
    · sól
    · przyprawa do zup
    · czarny pieprz mielony
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z fasolki szparagowej po rumuńsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę oczyścić, opłukać, odciąć końce, pokrajać na kawałki dłg 2-3 cm. Marchew, seler i paprykę oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, podsmażyć, włożyć do wywaru razem z fasolką i opłukanym, rozdrobnionym kalafiorem, ugotować. Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skórki, pokrajać w cząstki. Tłuszcz rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc, połączyć z zupą i pomidorami, chwile pogotować, doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Rumuńska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować