Zupa z brukselką

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pyszna warzywna zupa z brukselką w roli głównej!!!Pozywna , smaczna i zdrowa-polecam.

  • 40 min

Składniki:

  • 1\2 kg brukselek
    4 ziemniaki
    2 marchewki
    1 pietruszka
    kawalek selera
    1\2 pora jasna częśc

    sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy,
    bazylia
    ------------
    do zabielenia ale niekoniecznie:

    1 łyzka mąki , smietanka lub jogurt naturralny 2 łyzki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Dania główne

Zupa z brukselką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brukselki umyć, ewentualnie obrać, wrzucić do garnka i zalać wodą . Osolić, dodać pieprz, ziele, liść, jałowiec( oraz odrobine cukru i bleka by zniweliwac zapach gotujacej sie brukselki) Gdy zacznie sie gotowac , dodac pokrojoną kosteczkę marchewkę, pietruszkę, seler i pora. Wrzucic składniki i doprowadzić do wrzenia. Po ok 20 minutach dorzucić do zupy obrane i pokrojone ziemniaki oraz pozostałe przyprawy oregano, majeranek, lubczyk, bazylia. i gotować jeszcze ok 15 minut (aż ziemniaki będą miekkie.
    . W małym garnuszku rozmieszac smietanke z maka i zabielic zupe.Zagotowac.Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować