Zupa z bakłażanów

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Zupa z bakłażanów - doskonała propozycja na letni obiad.

  • Łatwy

Składniki:


  • - bakłażan (średnie): 2 sztuki
    - żółta papryka: 1 sztuka
    - cebula: 1 sztuka
    - pokrojone pomidory: 1 puszka
    - przecier pomidorowy: 2 łyżki
    - bulion warzywny: 1 litr
    - natka piertuszki (posiekana): 2 łyżki
    - curyy: 0.5 łyżeczki
    - pieprz (do smaku): 3 szczypty
    - olej do smażenie: 2 łyżki

Zupa z bakłażanów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Bakłażany oczyścić z
    pestek i pokroić w kostkę,dodać do cebuli chwilę podsmażyć,dodać
    paprykę pokrojoną w kostkę,pomidory i przecier pomidorowy. Poddusić 4
    minuty. Zalać bulionem,przyprawić curry i pieprzem. Gotować aż do
    miękkości warzyw. Na koniec gotowania wrzucić natkę pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy