Zupa warzywna z makaronem naleśnikowym

4.5 (151 ocen)

  • 30 min

Taki warzywny smaczny miszmasz z łatwym do przygotowania makaronem.

  • 30 min

Składniki:

  • podwójny filet z kurczaka
    kilka łodyg selera naciowego
    średniej wielkości cukinia
    pęczek natki pietruszki
    2 marchewki
    2 pietruszki
    mały seler
    czubata łyżka masła
    1.5 l bulionu warzywnego
    kumin rzymski
    ostra papryka
    sól ,pieprz
    Makaron naleśnikowy:
    300 ml mleka
    jajko
    odrobina proszku do pieczenia
    3 łyżki mąki
    odrobina kurkumy (dla koloru)
    sól ,pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa warzywna z makaronem naleśnikowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Selera naciowego tniemy w paski 5 cm , cukinię kroimy na ćwiartki ,marchew ,pietruszkę i seler (korzeń) ścieramy na tarce o grubych oczkach. Warzywa podsmażamy na maśle ,dodajemy pokrojony w paski filet z kurczaka ,smażymy jeszcze 5 min ,po czym zalewamy gorącym bulionem. Całość gotujemy do miękkości warzyw ,do smaku doprawiamy kuminem ,ostrą papryką ,solą oraz pieprzem. Obficie dodajemy do zupy posiekaną natkę pietruszki.

    Makaron naleśnikowy:
    Mleko ,mąkę ,jajko i proszek dokładnie ze sobą mieszamy doprawiając solą ,pieprzem i odrobiną kurkumy. Smażymy naleśniki ,po czym zwijamy i tniemy na 2-3 mm paski.
    Tak powstały makaron dodajemy do zupy warzywnej.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować