Zupa warzywna z botwinką

0 (0 ocen)

Letnia zupa z mnóstwem świeżych warzyw.

Składniki:

  • ( Na 3l. garnek)
    2 l. bulionu warzywnego
    1 pęczek botwinki z buraczkami
    2 machewki
    1 pietruszka
    1 cebula
    8 pieczarek
    8 młodych ziemniaków
    250ml. jogurtu naturalnego
    1/2 pęczka posiekanego świeżego kopru
    1 łyżka lubczyku
    sól , pieprz

Zupa warzywna z botwinką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa obrać , umyć , osuszyć.
    Ziemniaki pokroić w kostkę , cebule posiekać drobno.
    Marchew , pietruszkę , pieczarki oraz buraczki zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
    Botwinkę posiekać drobno.
  • 2. W garnku zagotować bulion , wrzucić warzywa.
    Gotować do miękkości , w między czasie doprawić , oraz dodać koperek.
    Do zupy wlać jogurt naturalny ,wymieszać , zagotować.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy