Zupa truskawkowa z ryżem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Zupa smaczna na zimo i na ciepło !

  • 30 min

Składniki:

  • 2 litry wody
    70 dag truskawek
    2 woreczki ryżu (2x100g)
    1 płaska łyżeczka soli
    6 łyżek cukru
    250 ml słodkiej śmietanki 18%

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa truskawkowa z ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę zagotować, dodając sól i cukier oraz obrane i umyte truskawki. Kiedy truskawki się rozgotują, wsypać ryż i gotować do miękkości, co jakiś czas mieszając.
  • 2. Śmietankę rozrobić gorącą zupą i wlać do garnka. Chwilkę trzymać na ogniu, nie doprowadzając już zupy do wrzenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować