Zupa truskawkowa z kardamonem

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczny chłodnik z dodatkiem kardamonu

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - truskawki: 75 dekagramów
    - jogurt naturalny: 500 mililitrów
    - sok z pomarańczy: 125 mililitrów
    - cukier: 12.5 dekagrama
    - woda: 125 mililitrów
    - kardamon mielony: 1.8 łyżeczki

Zupa truskawkowa z kardamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zmiksować truskawki. Cały czas miksując dodawać jogurt. Przełożyć do dużej miski. Dodać sok z pomarańczy, cukier, wodę oraz kardamon. Dokładnie wymieszać. Schłodzić w lodówce przez godzinę. Przybrać truskawkami lub listkami mięty.

Komentarze

Podobne przepisy