Zupa truskawkowa

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Lekka, owocowa, pysznie pachnąca truskawkami zupa, idealna na letni obiad:)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - truskawki: 1 kilogram
    - cukier: 4 łyżki
    - woda: 1.5 litra
    - cynamon: 1 szczypta
    - makaron nitki: 200 gramów

Zupa truskawkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki odszypułkować, umyć. Zalać wodą jak na kompot, posłodzić do smaku. Gotować około 15 minut. Lekko przestudzony kompot wylać na makaron.
    Do smaku można doprawić cynamonem.
  • 2. Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Odcedzić. Przelać zimną wodą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy