Zupa truskawkowa

4.48 (189 ocen)

  • 45 min

Smaczna rozgrzewająca zupa na zimowe popołudnia

  • 45 min

Składniki:

  • op. makaronu świderki
    500 g truskawek świeżych lub mrożonych
    2-3 łyżki śmietany
    1-1,5 łyżki mąki
Wystaw ocenę:

4.48 (189 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa truskawkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy makaron.
    Gotujemy truskawki ,pod koniec gotowania truskawki ugniatamy tłuczkiem do ziemniaków z małymi oczkami lub blenderem.
    Pod koniec gotowania zupę podlewamy śmietaną wymieszaną z mąką.

Porady

Aby uniknąć grudek w zupie mąkę wymieszaną ze śmietaną można przelać przez drobne sitko

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować