Zupa truskawkowa

4.5 (157 ocen)

  • 10 min

Pyszna zupka owocowa

  • 10 min

Składniki:

  • truskawki -500 g
    woda -1 l
    cukier -15 dag
    mąka ziemniaczana - 1 dag
    śmietana 18% -1/8 l
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa truskawkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki przebrać, opłukać, włożyć do wysokiego naczynia, zmiażdżyć.
  • 2. Przełożyć zmiażdżone truskawki do garnka, zalać wodą, ugotować, osłodzić.
  • 3. Zupę podprawić mąką ziemniaczaną, wymieszaną z 1/8 l zimnego wywaru. Zagotować,połączyć ze śmietaną.
  • 4. Podawać zupę z makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować