Zupa truskawkowa

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Lekka zupa owocowa na ciepłe dni i nie tylko.

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - truskawki - świeże: 80 dekagramów
    - cukier kryształ: 0.5 szklanki
    - kisiel truskawkowy: 1 sztuka
    - cynamon: 1 szczypta
    - kwasek cytrynowy: 1 szczypta
    - goździki: 3 sztuki
    - gałka muszkatałowa: 1 szczypta

    - makaron świderki: 0.5 opakowania
    - śmietana 18 % gęsta: 3 łyżki

Zupa truskawkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki opłukać ,oszypułkować włożyć do garnka i zalać 1,5 litra wody.
    Gotować 7 minut dodając ;cynamon,gałkę muszkatałową,gożdziki,kwasek cytrynowy.
  • 2. Kisiel rozpuścić w 0,5 szklance wody , wlać do go garnka i zagotować.
    Wszystko zmiksować blenderem na gładką masę.
  • 3. Podawać z ugotowanym makaronem oraz ozdobić 1łyżką śmietany na wierzchu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy